Modele te kpucave

Dizenjuar në vitin 1957 nga Coco Chanel, këpucët me dy ngjyra, të cilat fillimisht Kishin për qëllim të imitonin këpucët e meshkujve në até kohë u konsideruan si një Stil universalisht i kënaqshëm. Falë kësaj dizenjo me një një ngjyrë ndryshe te Maja e këpucës këmbët duken më të Vogla dhe më të zgjatura ndaj femrat vazhdojnë të „vdesin“ për këtë modèle. Korça është qyteti me i madh i rajonit dhe viseur qytetet me Kryesore te te Errësira Shqipërisë. Ndodhet Rreth 850 m MBI nivelin e detit. Është Qendër e rrethit dhe e prefekturës me te njëjtin Emër. Ai është vendosur ne Rreze te kodrave që ndodhen ne perëndim te maleve te Moravës. Me pas qyteti u shtri ne drejtim te fushës. Korça i ka fillimet e Veta ne kalanë e Shekullit te XV. U RRIT shume shpejt si një Qendër qytetare pas renimit te Voskopojes.

Ne te u zhvillua Tregtia dhe zejtaria. Ne fillim te Shekullit XX Korça Ishte një nga qendrat me te rëndësishme Ekonomike, tregtare dhe kulturore te te gjitha trevave Shqiptare. Edhe me vone Korça u zgjerua dhe ne te u zhvilluan DISA Dege te rëndësishme te industrisë, sa AJO tekstile, ushqimore, inekanike, elektrike ETJ. AJO është një qencler e rëndësishme kulturore dhe arsimore. XHTML: vous pouvez utiliser ces balises HTML:

Tokat janë me shume pjellore ne fushëgropat dhe pjesërisht në gropat e luginat dhe te varfra ne shpatet e maleve te përfshira nga erozioni. Pogradeci ndodhet rreth 700 m mbi nivelin e detit, në buzën jugore te liqenit te Ohrit. Është bashki dhe qendër e rrethit me te njëjtin emër. Është ngritur ne një vendbanim te lashte. Qyteti u zgjerua sidomos ne dhjetëvjetëshat e fundit si një qendër e industrisë se drurit, e industrisë ushqimore etj. dhe sidornos si qendër turistike. Për bukurinë e veçante, klimën e shëndetshme, tradzten e pasur te gatimit dhe mjedisin e pastër, ai pëlqehet shume nga pushuesit vendas dhe te huaj.

Çdo sezon ky model me dy ngjyra ka një përsëritje të re që shitet menjëherë. Pas larjes, rrobat e fëmijës do të bëhen të freskëta dhe të buta. Freskojini rrobat e bebes – Nëse doni t’i eliminoni nga rrobat e bebes gjurmët e urinës, çdo pjesë të rrobave njomeni me uthull rrushi të bardhë. Bilishti, Librazhdi dhe Erseka janë qendra te rretheve përkatëse dhe përbejnë bashki. Ato janë edhe qendra ekonomike sidomos për industrinë ushqimore. Maliqi dhe Përrenjasi u shndërruan ne qytete me zhvillimin e industrisë ushqimore (sheqerit) tek i pan dhe te mineralit te hekur-nikerit tek i dyti. Rajoni Juglindor ka popullim shume te hershem. Për shkak te largimeve te shumta dhe te shtimit te pakte natyror, popullsia e tij është rritur mepak se ne disa rajone te tjera. Ka dendësi mesatare te popullsisë.

Pjesa me e madhe e saj jeton ne fushëgropat, gropat dhe luginat. Ne fshat banon rreth 70 % e popullsisë. Dallohet për tradita te pasura kulturore. Ka tete qytete, nder te cilat me te rëndësishmet janë Korça dhe Pogradeci. Shtimi natyror i popullsisë qytetare është i ulet.

Die Kommentarfunktion ist geschlossen.